Yunanistan Konsolosluğu Resmi web sitesi değildir, bu site tamamen bilgilendirme amaçlıdır. Site içerisindeki yazılı ve görsel materyaller doğru olmayabilir. Bilgilerden doğabilecek yanlışlıklardan site sahibi sorumlu tutulamaz.

Yunanistan

Vatandaşlık

Yunanistan vatandaşlığı hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri ve aradığınız cevapları sizler için hazırladığımız web sitemizin bu bölümünde bulabilirsiniz. Yunanistan vatandaşlığı başvurunuzu başlatabilmek için vatandaşlık hakkı kazanmış olmanız gerekmektedir. Yunanistan vatandaşlığı için kan bağı, evlilik, mecburi ikamet gibi birçok kritere dayalı olarak başvuru hakkı kazanabilirsiniz. Vatandaşlık işlemleri, Yunanistan Adalet Bakanlığı’na bağlı Yunanistan Göçmenlik Dairesi tarafından yürütülmektedir. Vatandaşlık başvuruları vize merkezleri aracılığı ile yapılamamaktadır. Bu sebeple, vize merkezlerinden alacağınız doğru bilgiler ve gerekli evrakları temin ettikten sonra başvurunuzu kendiniz yapmalısınız.

Yunanistan Vatandaşlık

Şartları Nelerdir ?

Yunanistan vatandaşlığı başvurusu bulunabilmeniz için gerekli olan şartları karşılıyor olmanız gerekmektedir. Bu şartlar;

Yunanistan Vatandaşlığı

Kazanmanın Yolları Nelerdir ?

Yunanistan vatandaşlığına hak kazanmak için aşağıda belirtilen koşullardan en az birine sahip olmanız gerekmektedir. Bunlar;

  1. Evlilik yolu ile vatandaşlık kazanmak
  2. Yunanistan vatandaşlığı almanın en kolay yolu olan evlilik yolu ile vatandaşlık kazanabilmek için; eş yada partnerin en az 10 yıl Yunanistan ikamet etmiş olması koşulu ile en az 3 yıldır bu Yunanistan vatandaşının resmi eşi yada kayıtlı partneri olunması gerekmektedir. Bu süreçte yerine getirmeniz gereken başka prosedürler de bulunmaktadır. Öncelikle Yunan diline temel düzeyde hâkim olduğunuzu kanıtlamanız gerekmektedir.
  3. Yatırım yolu ile vatandaşlık kazanmak
  4. Yunanistan’da en az 250.000 € değerinde gayrimenkul satın alan kişiler vatandaşlık başvurusu yapabilmektedirler. Gayrimenkul alarak vatandaşlık başvurusu yapacak olan kişilerin adli sicil kayıtlarının temiz ve Yunanistan’da hizmet veren bir sağlık kuruluşundan sağlık raporu almaları gerekmektedir. Ayrıca gayrimenkul dışında Yunanistan’da 250.000 € değerinde yatırım yapan kişilere 5 yıllık oturum izni verilmektedir. Bu 5 yıllık oturum süresi sonunda yapılan yatırım belirtilen tutarın altına düşmediği sürece oturum izni yenilenebilir. Ayrıca yatırım yoluyla oturum izni alan kişiler, kesintisiz olarak 7 yıl boyunca Yunanistan’da ikamet etmeleri halinde vatandaşlık başvurusu yapabilmektedirler.
  5. Yunanistan soylu kişilerin vatandaşlık kazanması
  6. Başvuru sahibi Yunanistan etnik kökenine sahip olduğunu kanıtlaması durumunda, dil ve ikamet şartı vb. şartlar için yine Yunan kurumlarının belirlemiş olduğu kurallar doğrultusunda vatandaşlık başvuru yapma hakkına sahiptir. Soy ağacı belgesi, doğum belgesi gibi evrakları temin ederek başvuru gerçekleştirilebilir.
  7. Ebeveyn üzerinden vatandaşlık kazanmak
  8. Anne yada babadan biri Yunanistan vatandaşlığı kazanmış ise, çocuklarının da dil ve ikamet şartı aranmaksızın vatandaşlık hakları bulunmaktadır. Gerekli evraklar ile birlikte Yunanistan temsilcilikleri üzerinden pasaport yada oturum kartı başvurusunda bulunabilirler.
  9. İkamet süresini dolduran kişilerin vatandaşlık kazanması
  10. Yunanistan’da belirli bir süre ikamet eden kişiler süresiz oturum izni talep edebilirler. Süreli veya süresiz fark etmeksizin oturum izni sahibi olan kişi en az 7 yıl boyunca Yunanistan’da ikamet etmiş olması gerekmektedir.
  11. Kişinin istisna dâhilinde vatandaşlık kazanması
  12. Yunanistan’a sanatçı, sporcu, bilim insanı vb. olarak büyük ölçüde katkıda bulunan kişiler için tanınan haktır. Kişi, Yunanistan diplomatik yetkilileri tarafından dil ve ikamet şartı aranmaksızın verilen teklif üzerine vatandaşlık başvurusu yapabilirler.
  13. Mülteci statüsünde vatandaşlık kazanması
  14. Mülteci olarak Yunanistan’da yaşayan kişilerin belirli şartları karşılamaları durumunda vatandaşlık başvurusu yapma hakları olmaktadır. Bu şartları; 18 yaşından büyük olmak, sığınmacı oturum izni ile Yunanistan’da belirli bir süre ikamet etmiş olmak, entegrasyon sürecini tamamlamış olmak, Yunanca dil yeterliliğine sahip olmak, daha önce sahip olduğu vatandaşlıktan çıkmış olmak şeklinde sıralayabiliriz.

Yunanistan

Vatandaşlık

Yunanistan vatandaşlığı hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri ve aradığınız cevapları sizler için hazırladığımız web sitemizin bu bölümünde bulabilirsiniz. Yunanistan vatandaşlığı başvurunuzu başlatabilmek için vatandaşlık hakkı kazanmış olmanız gerekmektedir. Yunanistan vatandaşlığı için kan bağı, evlilik, mecburi ikamet gibi birçok kritere dayalı olarak başvuru hakkı kazanabilirsiniz. Vatandaşlık işlemleri, Yunanistan Adalet Bakanlığı’na bağlı Yunanistan Göçmenlik Dairesi tarafından yürütülmektedir. Vatandaşlık başvuruları vize merkezleri aracılığı ile yapılamamaktadır. Bu sebeple, vize merkezlerinden alacağınız doğru bilgiler ve gerekli evrakları temin ettikten sonra başvurunuzu kendiniz yapmalısınız.

Yunanistan Vatandaşlık Başvurusu

Gerekli Evraklar Nelerdir ?

Yunanistan vatandaşlık başvurusu için hazırlanması gereken evraklar, kişinin hangi yolla başvuru yapacağına ve özel durumlara göre değişiklik gösterebilir. Aşağıda genel olarak istenen evraklar listelenmiştir.

Yukarıdaki evraklar dışında gerçekleştireceğiniz başvuru şekline göre istenen belgeler farklılık göstereceği için, vize merkezi ile iletişime geçerek hazırlamanız gereken evrakları başvuru şeklinize göre en doğru şekilde öğrenebilirsiniz.

Yunanistan Vatandaşlık Başvuru

Sonuçlanma Süresi Nedir ?

Yunanistan vatandaşlık başvurusu, başvurunun yapıldığı tarihten itibaren 3 ay içerisinde sonuçlanmaktadır. Başvurunun hangi nedenle ve ne şekilde yapıldığı sonuçlanma süresini etkilemektedir.

Yunanistan Vatandaşlık Reddi

Nedenleri Nelerdir ?

Yunanistan vatandaşlık başvurusunda bulunuyorsanız dikkat etmeniz gereken birçok husus bulunmaktadır. Özellikle hangi şartlar altında vatandaşlık başvurusu yaptığınız çok önemlidir. Hangi gerekçe ile vatandaşlık başvurusunda bulunuyorsanız, hazırlamanız gereken evraklar ve beyanların birbirleri ile uyuşması gerekmektedir. Güncel olmayan, sahte, eksik hazırlanmış evraklar başvurunuzun olumsuz sonuçlanmasına neden olacaktır. Bunun dışında yetkili Yunanistan makamlarınca belirlenen hususları eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirmek zorundasınız. Bu sebeple Yunanistan vatandaşlık başvuru sürecinize başlamadan önce vize merkezimiz aracılığı ile uzman danışmanlarımıza ulaşarak uygulamanız ve dikkat etmeniz gereken adımları en doğru şekilde öğrenebilirsiniz. Bu sayede hem hata riskinizi en aza indirmiş olup hem de zamandan tasarruf ederek başvurunuzu en hızlı şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Web sitemizin bu sayfasında sizlere Yunanistan vatandaşlık başvurusu süreciniz ile alakalı aklınıza takılabilecek;


Yunanistan vatandaşlığı
Yunanistan vatandaşlık şartları nelerdir?
Hangi yollarla Yunanistan vatandaşı olunur?
Yunanistan vatandaşlık başvurusu için gerekli evraklar nelerdir?
Yunanistan vatandaşlık başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır?
Yunanistan vatandaşlık reddinin nedenleri nelerdir?

gibi sorularınızın cevaplarını vermeye çalıştık. Bu bilgilerin haricinde vize merkezimizle iletişime geçerek konusunda uzman vize danışmanlarımızdan güncel ve detaylı bilgiye ücretsiz olarak ulaşabilirsiniz.

Yunanistan

Elektronik Vize

Online Vize başvurularında uzun süreli ve yorucu bürokratik işlemleri kolaylaştırmak, zamandan tasarruf etmek ve kapıda vize alınan ülkelerde havaalanlarında oluşan uzun kuyruklara alternatif olarak uygulanmaya başlanan türdür E-vize. Bu vize türüne internet üzerinden başvuru yapılabilmektedir. Daha çok turistik ve ticari geziler için verilen e-vize / elektronik vize, diğer vize türleri için uygulanmamaktadır.
Yunanistan elektronik vize veren ülkeler arasında bulunmamaktadır. Yunanistan hükümetinin e-vize ile ilgili çalışmaları olması durumunda, sizlere en güncel bilgileri yine sayfamızda vereceğiz.